donderdag 7 augustus 2014

Guilt and gluten free

Je komt ze overal tegen, de zogezegde "verantwoorde" tussendoortjes. In de supermarkt, op tv,... In werkelijkheid zitten de meeste repen en koekjes echter vol met suikers en bewaarmiddelen. Maar maak je geen zorgen! In Essenza (of andere natuurwinkels) kan je écht verantwoorde tussendoortjes vinden. Hieronder een review van drie glutenvrije repen.

                            

Nakd wholefoods reep

De Nākd reep is zoals ze zeggen een natuurlijke, raw food bar op basis van gedroogd fruit en noten. Raw wil zeggen dat de ingrediënten niet gekookt, verhit of blootgesteld werden aan hoge temperaturen zodat alle voedingsstoffen en enzymen optimaal bewaard zijn gebleven. Deze repen zijn vrij van zuivel, gluten en granen.

Ik ben gegaan voor de Cashew Cookie en Berry Delight variant. Wanneer je een Nākd  reep eet, merk je echt dat je iets gezonds naar binnen aan het spelen bent. No guilty feelings involved! Over het algemeen vond ik dit een lekkere reep, maar voor mij overheerste al snel de smaak van dadels. In de Berry Delight reep zaten er gelukkig ook lekkere stukjes framboos, wat zorgde voor een welkome afwisseling. 


NatureCrops Quinoa voedingsreep

De quinoa voedingsrepen van NatureCrops zijn 100% natuurlijk en biologisch. Quinoa lijkt op graan, maar het is geen graansoort. Het behoort tot de superfoods omdat het rijk is aan vitamines, mineralen,  eiwitten, voedingsvezels, en meervoudige onverzadigde vetten. Bovendien is deze reep ook nog eens glutenvrij. 

Een smaakvolle, vullende quinoareep met pure chocolade en krokante stukjes amandel. Zeker en aanrader voor sporters of gewoon voor iedereen die gezond wil eten!


Eat Natural reep

De Eat Natural repen bevatten enkel goede, onverzadigde vetten. Dat zijn natuurlijke vetten afkomstig van noten. Verder zijn ze gemaakt van grotendeels natuurlijke ingrediënten en  suikers afkomstig uit gedroogd fruit en honing. Deze repen zijn vrij van zout (of ingrediënten die zout bevatten), gluten en kleur- of smaakstoffen.

Ik koos voor de amandel-abrikozenvariant met een lekkere yoghurt coating. Een super lekkere reep (een tikkeltje zoet, maar dat zie ik door de vingers), om je vingers bij af te likken!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten