woensdag 6 augustus 2014

It's salad o'clock!

Salades, ze zijn een ideale broodvervanger voor tijdens de lunch of ze kunnen dienen als een licht avondmaal. Je kan er eindeloos mee variëren, maar als het erop aankomt zit je vaak me de handen in het haar: wát wil je er nou precies allemaal in? Hieronder alvast enkele ideetjes! 

(Alle salades kunnen meteen geserveerd worden, of je kan ze verpakken om mee te nemen als lunch naar het werk.)


Pikante Thaise wokmix met surimi
Deze super snelle salade maak je in een handomdraai. Gooi een portie pikante Thaise roerbakmix (AH) met een beetje olijfolie in de wokpan en bak de groentjes langzaam tot ze gaar zijn. Indien je wil kan je ook nog een scheut sojasaus toevoegen. Snijd tenslotte de surimi in kleine blokjes en strooi deze samen met een handje geroosterde sesamzaadjes over je salade. Et voilà

Frisse hartige hap
Om deze salade te maken kan je ervoor kiezen om de noodles enkel te koken of ook te bakken achteraf. Nadien snijd je de tomaten, radijsjes en feta in partjes. Daarna voeg je de jonge sojabonen (ook wel Japanse edamame bonen genoemd) en de rucola nog toe, en mengen maar!





Zoetzure garnalen salade
Wat heb je nodig? Een gemengde slamix, grote garnalen, radijsjes en geroosterde sesamzaadjes. Snijd de groenten en meng deze onder elkaar. Voor de dressing: meng wat olijfolie, balsamicoazijn, peper, zout en honing naar smaak. Smakelijk!





Chia groentenbom
Wist je al dat chiazaad niet enkel geweldig is doorheen je havermout, shake of soep, maar ook in je salade? Dan ben je nu weer helemaal mee! Het fijne aan deze salade is de perfecte mix tussen het zoete van de wortelen en de kerstomaatjes en het zoute van de fetakaas.
Voor de salade rasp je de wortelen en snijd je de kerstomaatjes, feta en rode ui in kleine stukjes. Op het einde voeg je een handje gepelde amandelen en chiazaad toe. Let op: overdrijf niet met het chiazaad, één eetlepel (per dag) is meer dan genoeg. Als je wil kan je het chiazaad op voorhand even laten weken in een glas water. De textuur zal dan meer gelly-achtig zijn.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten